Expeditie Rondje Himalaya

Unicef Children

 
Henk
Home | Even voorstellen | Planning! | De auto | Logboek | Contact | Dè Reisfotograaf | Reisverslagen | Rondje Mongolië | Rondje Centraal Azië | Henk Kloosterhuis Photojournalist

De Planning!

 

China laat ons met Orbis niet binnen tot 15 November 2008

"Na de Olympische Spelen, 17 september, kunnen jullie pas weer een visum voor China aanvragen". Met dit nieuws verraste Wim van Ginkel van Dum Sum, onze reisagent in Utrecht die al onze vergunningen regelt, ons bij aankomst in Tblisi. We hadden eerst een visum voor 90 dagen, dat werd verkort naar 60 dagen en nu is het helemaal ingetrokken! Zelfs 3 dagen om door te steken naar Pakistan is geweigerd. Wat nu? De nieuwe visumaanvraag duurt 2 maanden, hetgeen inhoudt dat we pas pas op zijn vroegst 17 november China inmogen. Dit betekent dat we niet meer voor de winter over de Himalaya naar Pakistan of Nepal kunnen.

De nieuwe route: via het Zuiden heen, via het Noorden terug./h3>

We besluiten om de zuidelijke route rond de Himalaya te nemen. Jammer genoeg kunnen we door de onveilige situatie niet door Afghanistan maar moeten daaronder langs. Na Turkmenistan willen we nu via Oost-Iran naar Zuid-Pakistan, waar we vanwege de hitte zo snel mogelijk naar Peshawar rijden, in het Noorden. Hiervandaan gaan we naar Gilgit en via de Karakorm Highway naar de Chinese grens. We keren daar om en beginnen dan aan de Pakistaanse kant van de grens het Ťchte rondje om de Himalaya, naar Noord-India, Bhutan, Sikkem en Nepal. In het voorjaar 2009 hopen we dan naar Tibet en West-China te kunnen. Het rondje besluiten we dan met het Chinese stuk van de Karakorm Highway. In plaats van nu rijden we dan op de terugreis naar Nederland de route via Kirgistan en Uzbekistan.

Voorbereiding

Toen ons doel bepaald was kwam de voorbereiding: met wat voor auto, wanneer, welke route, kortom, duizend en ťťn vragen over de voorbereiding en planning van de reis. Het was snel duidelijk dat we niet van de ene op de andere dag konden vertrekken zoals Henk vroeger als fotojournalist deed. Is een goede voorbereiding het halve werk, het maken van een plan is de eerste stap. Het antwoord op de eerste vraag, hoe gaan we?, was simpel: met een 4x4. Maar leverde tegelijk het eerste probleem op. "Alles is goed, maar ik ga voor zo een reis niet in een daktent op je Landrover slapen" maakte Klaartje snel duidelijk. De oplossing was het kopen van een 4x4 Toyota Landcruiser met camperopbouw en deze klaarmaken voor de reis. Een reis die zowel door de woestijn als over bergwegen op 4500 m hoogte gaat!

Het voorbereiden houdt onder andere in: documentatie over het gebied uitgebreid bestuderen (moesson!), boeken lezen van de ontdekkingsreizigers die een eeuw geleden het gebied doorkruisten, ons informeren bij Azie-reizigers van deze tijd, ons technisch scholen enzovoort. Rekening houdend met de moesson en de lange winter in de Himalaya hebben wij gekozen om medio maart te vertrekken. Deze datum geeft ons voldoende tijd om voor de natte moesson van het voorjaar in Nepal te zijn.

Oorspronkelijke route

Deze ging via ItaliŽ, Griekenland,Turkije, SyriŽ, Iran, ArmeniŽ, GeorgiŽ, Azerbeijan, Turkmenistan, Uzbekistan, Kyrgistan, West China naar het beginpunt van het RONDJE op de Karakorm Highway. Vandaar zouden wij via Mount Kailash, het centrum van het universum volgens de Hindoes en Boeddhisten, naar Lhasa in Tibet. En vervolgens via de Friendship Highway naar Nepal, Sikkem, Bhutan, Noord-India, Noord-Pakistan en weer terug naar de Karakorm Highway om het Rondje af te maken. Het belooft een reis van zeker een jaar te worden, maar als het aan Henk ligt komen we nooit meer terug...

HOOGTEPUNTEN NEDERLAND-TIBET

TURKIJE

Istanbul, Bosporus, Moskee, Goreme, tuflandschap met rotskerken (Unesco). Konya, oude residentiestad Seldjoeken-heersers. Mt. Ararat: de berg van Noach, Maku pelgrimsoord van Armeniers.

SYRIE

Aleppo, begin zijderoute, citadel, grote moskee, Mammelukkenpaleis, Eufraat.

IRAN

Tabbriz, vulkaan Saland, bazar uit 1300, hoofdstad van Perzie, Blauwe Moskee, Takht e Soleyman, bronnen van Koning Salomon Qom, pelgrimsoord, geestelijk centrum van Iran. Isfahan, de mooiste stad Iran, Moskee Masjid-e-Eman (Unesco). Yazd, mooie oude stad, centrum zijde- en brokaatproductie, grote zoutwoestijn. Masshad, Schrijn Iman Reza, Karavanserais.

TURKMENISTAN

Asghabad, zondagsmarkt, Blauwe Moskee.

Merv, 800 jaar oude hoofdstad van de Islam, burcht Kiz-Kala, opgravingen.

Mary Oase, Woestijn Zaunguzskiye, Oases Erbent en Darvaza.

UZBEKISTAN

Aral Meer, Khiva, pittoreske oude stad, Itchan Kala, moskeŽn.

Buchara, oude oase in Kysylkum woestijn, Samaniden-mausoleum( 9de eeuw), Kalan-moskee, Vesting Ark(Unesco).

Samerkant, in de 14de eeuw de mooiste stad van de wereld, Samaniden-mausoleum (9de eeuw), Rigistanplein met de Islamitische onderwijsinstellingen Ulughbek, Tella-kari en Shirdar(Unesco).

Tashkent, oude stad, handelscentrum tussen China en Byzantium.

KIRGIZSTAN

Osh, Salomons troonberg, Nomaden, over de Pamir Alai bergketen naar Sary-Tasj. Hiervandaan door naar de Chinese grens bij Irkestan.

WEST CHINA/ TIBET

Kashgar, historisch de belangrijkste stop van de Zijderoute, de beroemde zondagmarkt, Id Kah Moskee (4000 zitplaatsen) en Bazar.

Karakorum Highway tot de Pakistaanse grens. Hier begint het echte Rondje Himalaya !!

Kara Kul meer, Wujiang Pangong-tso en Rutok klooster, Guge Kingdom, Tholing klooster, Mounth Kailash, de heilige berg van Bhoeddisten en Hindi, Home van de Goden, de navel van de wereld. Vier rivieren ontspringen hier en geven leven aan het gebied, pelgimsoord.

Kora (Vier dagen voettocht rond de berg).

Lake Manusarovar (Heilig meer), Chi Klooster.

Lhasa, Potla paleis, Jokhang tempel, Sera klooster, Tashilhunpo residentie Panchen Lama, en andere Tibetaanse Kloosters in de omgeving.

FRIENDSHIP HIGHWAY naar NEPAL, SIKKEM, BHUTAN, INDIA, PAKISTAN. Planning volgt.

Landcruiserclub-training.

Tereinrijden lekker in de modderOm ons zo snel mogelijk de de 4X4 wereld eigen te maken zijn wij lid geworden van de Landcruiserclub en hebben we verschillende workshops, evenementen en garage's bezocht. De aanmelding bij de Landcruiserclub is een schot in de roos. De club is actief in het organiseren van cursussen. Wij hebben deelgenomen aan de cursussen Terreinrijden, Berging en Navigatie. Tijdens deze cursussen kwamen zowel theorie als praktijk volop aan de orde. Bijzonder leerzaam en leuk om samen te doen.

 
 
Laatste Foto
 
Bekijk de laatste Fotoreportage
 
Laatste nieuws
Datum15-03-2010
Plaats WWW.
RONDJE
MONGOLIE.NL
Temp.0ºC
WeerKOUD
Totale afstand40500
Aantal km1
PositieN 42º 51' 5.8"
E 74º 36' 0.2"
Hoogte 797
VerslagHET VERVOLG

EXPEDITIE RONDJE MONGOLIň


Op WWW.
RONDJEMONGOLIE.NL
kan je ons volgen.
27 MAART 2010
vertrekken wij.
Alle details staan op
WWW.
RONDJEMONGOLIE.NLStuur ons een berichtje!

Naam:
E-mail:
Je bericht:

Copyright © 2007 De Reisfotograaf Kloosterhuis